انواع کلایمر در ساختمان سازی و کاربرد آن
- تاریخ نشر : اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۲
- نویسنده : شرکت آرتا پارسیان
- تعداد بازدید :
یکی از دردسرهایی که برای دسترسی در ساختمان ها و بناهای مرتفع، بالای سیلوها و مخازن وجود دارد، ارتفاع است. مرتفع بودن یک ساختمان باعث می شود تا امکان دسترسی در بالای ساختمان وجود نداشته باشد. نظافت شیشه های ساختمان ها از بیرون، تعمیر و نقاشی از جمله کارهایی است که با ارتفاع زیاد سر و کله می زنند. اما چگونه می توان به این ارتفاع زیاد فائق آمد؟ شاید بگویید داربست. اما ما در این مقاله می خواهیم وسیله ای بهتر به نام کلایمر را معرفی کنیم. کلایمر در ساختمان سازی دارای کاربردهای فراوانی است. که قبل از آشنایی با کاربردهای آن، باید با مفهوم این دستگاه آشنا شوید . پس تا انتهای مطلب همراه آرتا پارسیان؛ بانک اطلاعات صنعت ساختمان مانند پروژه های در حال ساخت تهران همراه باشید.
دستگاه کلایمر ساختمانی چیست؟
کلایمر (Climber) نوعی از تجهیزات مهم برای دسترسی به ساختمان های بلند است. تجهیزات دسترسی که به (Access Equipment) نیز شهرت دارند، سازه هایی هستند که کمک می کنند تا دسترسی به ساختمان هایی با نمای دشوار راحت تر انجام بگیرد. به طور کلی کلایمر یک نوع بالابر است که دارای سبد مخصوص بوده و طولی حدود دو تا شش متر دارد. کلایمر، جایگزین بسیار خوبی برای داربست ها است. چرا که داربست های ساختمانی علاوه بر امنیت پایین، هزینه بر نیز هستند.
کاربرد کلایمر در ساختمان سازی
یکی از مواردی که در ساختمان سازی زیاد مشاهده می شود انتقال مصالح ساختمانی در بین طبقات است. برای جابه جایی تجهیزات و مصالح ساختمانی به طبقات بالا چه گزینه ای بهتر از کلایمر. اما کاربرد کلایمر فقط به این جا به جایی محدود نمی شود.
- تمیز کردن نمای ساختمان.
- دسترسی با طبقات و نمای ساختمان های مرتفع.
- تعمیر و نگهداری نمای ساختمان.
- نقاشی برروی دیوارهای بلند.
- کمک به بازسازی نماهای فرسوده.
- کمک به نصب کامپوزیت پنل.
- و…
از دیگر کاربردهای کلایمر در ساختمان سازی است. قطعا بدون Climber انجام پذیری یک سری از این کارها تقریبا غیرممکن می شود. با وجود کلایمرها، تمام کارهای فوق به سهولت و با هزینه پایین انجام می شود.
انواع کلایمر در ساخت و ساز ساختمان
کلایمرها را بر اساس نحوه نصب روی بام و کاربردی که دارند به گروه های زیر تقسیم می کنند.
سیستم مونوریل (Mono Rail)
این سیستم، شامل ریل هایی در اطراف و دور تا دور ساختمان می شود. با کمک این سیستم می توان روی ریلی که دور ساختمان کشیده شده، به صورت افقی حرکت کرد. خود سیستم مونوریل نیز به دو گروه برقی و دستی تقسیم بندی می شود. همچنین این دستگاه براساس نحوه نصب به دو دسته زیر تقسیم می شود:
- نصب برروی نمای ساختمان (Wall Mounted Bracket).
- نصب بر کف پشت بام (Roof Mounted Boackets).
سیستم حرکت کلایمر به صورت افقی یا Free Standing
در اصل این سیستم یک ماشین روف Machine Roof بوده، که با یک ماشین چرخدار به صورت افقی روی بام حرکت می کند. این ماشین چرخ دار، بازوهایی دارد که کل پلتفرم کلایمر در قسمت نما از آن آویزان است.
سیستم تلفیقی ماشین روف و مونوریل Rail Machine Roof
با تلفیق دو ماشین روف و مونو ریل یک ماشین دیگر به اسم روف ریلی به وجود آمده است. در این ماشین توانایی جا به جایی با ماشین روف متفاوت بوده و در پروژه های گوناگون به کاربرده می شود.
سیستم کامل کلایمر، تلسکوپیک
این سیستم نه تنها به چپ و راست بلکه به عقب و جلو هم حرکت می کند. این سیستم بر خلاف دیگر سیستم های کلایمر در نقطه مرکزی بام نصب می شود. معمولا در ساختمان هایی که نما صاف نیست و حرکت به سمت بالا و پایین در آن دشوار است و امکان دسترسی به تمام فضاهای محیطی در آن وجود ندارد، از سیستم تلسکوپیک استفاده می شود.
همچنین کلایمرها بسته به ارتفاع سازه و وزن، هم به دو صورت برقی و دستی تولید می شوند.
کلایمرها دستی یا مکانیکی:
معمولا این کلایمر، برای سازه های با ارتفاع کم کاربرد داشته و در نوع حرکت از سرعت و ظرفیت کاری کمتری برخودار هستند. غالب کلایمرهای دستی قدرت حرکت به چپ و راست را ندارد و به کمک یک دسته مخصوص که به سیم هدایتگر شهرت دارد، حرکت داده می شوند.
کلایمر برقی:
این کلایمرها نوع دیگری از ماشین های بالابر هستند، که با سیستم الکتروموتور و برق کار می کنند. از این کلایمر معمولا برای دسترسی کامل به ساختمان های بلند استفاده می شود. جا به جایی این دستگاه به کمک جعبه فرمان دستگاه و دکمه های روی کنترل امکان پذیر است. در کلایمرهای برقی علاوه بر حرکت عمودی، حرکت افقی هم به سهولت انجام می شود.
جمع بندی
به طور کلی در هر پروژه برای دسترسی به ارتفاعات بلند به یک کلایمر نیاز است. دستگاه کلایمر کاربردی بوده و قدرت زیادی برای حمل بار دارد. همچنین به دلیل تطابق با استانداردها، ایمنی بالاتری در مقابل داربست دارد. پس کلایمر در ساختمان سازی یک محصول کاربردی و مطمئن است.
وب سایت آرتا پارسیان، بانک اطلاعات پروژه های در حال ساخت کشور با جمع آوری لیست سازندگان ساختمان اصفهان به شرکت های فعال در زمینه مصالح ساختمانی، کمک می کند تا به بانک اطلاعات پیمانکاران ساختمان اصفهان دارند دسترسی پیدا کنند.