کاربرد الیاف بتن در ساختمان سازی
- تاریخ نشر : فروردین ۲, ۷۸۲
- نویسنده : شرکت آرتا پارسیان
- تعداد بازدید :
بتن، از جمله مصالح هایی است که قدمت بسیار بالایی دارد. بتن ها ترکیبی از شن، ماسه و آب هستند که مزایا و معایب خاصی را به همراه دارند. از طرفی الیاف ها هم مصالح های جدیدی هستند که امروز در ساختمان سازی از جایگاه مناسبی برخوردار هستند. در حقیقت الیاف بتن، ترکیبی از مرغوب ترین بتن ها با الیاف سنتی و امروزی است که ویژگی های مقاومتی بسیار بالایی دارد. بتن های الیافی در مقایسه با بتن های معمولی، دارای خاصیت چسبندگی بیشتری بوده که همین امر مقاومت این مصالح را افزایش می دهد، به همین دلیل الیاف بتن در ساختمان سازی کاربردهای زیادی دارد که در این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت. پس همراه وب سایت آرتا پارسیان؛ بانک اطلاعات پروژه های اطلاعات در حال ساخت کشور، باشید تا با انواع الیاف بتن آشنا شوید.
الیاف بتن چیست؟
بتن الیافی یا الیاف بتن، یک فناوری به روز و نوین در صنعت ساخت و ساز است که منجر به بهبود خواص مطلوب بتن می شود. در واقع این مصالح با کاهش وزن بتن و افزایش مقاومت در برابر نیروهای خارجی مانند ضربه و زلزله از خود مقاومت نشان می دهند.
ویژگی های بتن الیافی
از آن جایی که الیاف های بتنی به کمک دانش روز ساخته و تولید می شود مزایا و ویژگی های زیادی را به همراه دارد، مانند:
- موجب یکپارچگی دانه های بتن و در نهایت افزایش مقاومت کششی آن ها می شود.
- میلگرد و آرماتور حرارتی در بتن حذف و با الیاف بتنی مناسب پر می شود.
- الیاف های بتنی به دلیل حذف آرماتور حرارتی، از هزینه های پیش روی پروژه کم کرده و نیاز به نیروی کار کمتری دارد.
- الیاف های بتنی، منجر به افزایش عمر بتن شده و از کهولت آن ممانعت به عمل می آورند.
- ایجاد مقاومت های ویژه بسیار بالا و افزایش ضریب مقاومت بتن و جلوگیری از حمله سولفات ها و مواد مخرب بتن از دیگر ویژگی های الیاف های بتنی است.
انواع الیاف بتن در ساختمان سازی
الیاف بتن در ساختمان سازی به نسبت شرایط و کاربردی که دارند، به دسته های ذیل تقسیم می شوند:
الیاف کربن:
کربن یک عنصر کاربردی در بین عناصر موجود در صنعت است که در بخش ساخت و ساز هم ورود پیدا کرده است. الیاف های کربنی، وزن پائینی داشته و ضخامتی حدود 10 میکرون دارند. این الیاف حدود 3/1 الیاف های فولادی وزن داشته و بهترین گزینه برای افزایش مقاومت کششی هستند.
الیاف آرامید:
الیاف بتن آرامید، به سه نوع پارا آمید کولار، آرنیکا و توران تقسیم می شود. الیاف های آرامید رنگ زرد داشته و با توجه به دسته بندی که دارند، دارای کاربردهای متفاوتی هستند.
الیاف پلی استر:
الیاف پلی استر از سبک وزن ترین الیاف ها بوده که غالبا دارای شکل جامد است. این الیاف به صورت مایع هم موجود بوده و دارای بوی بسیار تندی است. این الیاف ها معمولا مقاومت کششی بالایی داشته و به منظور افزایش مقاومت کششی و انعطاف پذیری بتن مورد استفاده قرار می گیرند.
الیاف سلولزی:
الیاف سلولزی، الیافی متشکل از پنبه، کتان و حتی برگ گیاه پینا است، که با هدف بهبود شکل پذیری بتن و افزایش یکنواختی سطوح آن مورد استفاده واقع می شود.
الیاف پلی پروپلین:
جالب است بدانید که با تنوع بالای الیاف های بتنی، الیاف پلی پروپلین از پرمصرف ترین الیاف هایی است که در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد. این الیاف هم در بتن و هم در گچ کاربرد داشته و حتی به طول 12 الی 18 میلی متر می رسد.
الیاف ماکروسنتتیک:
ترک خوردگی یکی از معضلاتی است، که در هنگام سفت شدن بتن ها ممکن است بروز پیدا کند. اما با کمک الیاف ماکرو سنتتیک می توان از ترک خوردگی بتن ممانعت نمود. از طرفی الیاف ماکرو سنتتیک اگر با آب ترکیب شود به شکل کلوخ شده و بسیار سفت می شود، بهتر است از روان کننده برای استفاده از این الیاف بهره برد.
کاربرد الیاف بتن
الیاف های بتنی، با توجه به نوعی که دارند دارای کاربردهای مختلفی هم هستند.
- کاربرد الیاف کربن:
الیاف های کربنی چیزی حدود 10 برابر الیاف های فولادی، مقاومت کششی دارند. بنابراین بهتر است این الیاف ها، برای افزایش مقاومت کششی بتن و افزایش مقاومت در برابر خوردگی مورد مصرف واقع شوند.
- کاربرد الیاف آرامید:
از مهم ترین کاربردها الیاف آرامید، استفاده در جلیقه های ضد گلوله است.
- کاربرد الیاف پلی استر:
الیاف پلی استر،! به طور معمول برای افزایش انعطاف پذیری و افزایش مقاومت کششی بتن کاربرد دارد.
جمع بندی
بتن الیافی، یکی از مصالح ساختمانی های مرغوب است که با به کارگیری الیاف های تقویت کننده در درون بتن، منجر به افزایش مقاومت فشاری و کششی بتن می شود. همچنین بتن های الیافی پیوستگی و یکپارچگی مناسبی داشته و باعث افزایش محافظت در برابر ضربه می شود. در حقیقت الیاف بتن در ساختمان سازی نوع پیشرفته تکنولوژی کاه گل دوران قدیم است.
وب سایت آرتا پارسیان، بانک اطلاعات ساختمان های در حال ساخت کشور با جمع آوری اطلاعات پروژه های در حال ساخت تهران و سایر استان ها در تلاش است که دست شرکت های فعال در زمینه تولید انواع مصالح ساختمانی را در دست مشتریان هدف خود یعنی پیمانکاران قرار بدهد. در واقع این کار روند آشناسازی بین پیمانکاران و مشتریان را به حداقل می رساند.